Wie is Yu?Wat doet Yu?Ben jij YU?Vraag het Yu!

Wie is Yu?

De Franchiseformule

Yu is een franchise organisatie voor zorg- en dienstverlening.

Een franchiseformule wordt in Nederland vaak toegepast. Zo kennen veel supermarkten een Franchiseformule: Het hoofdkantoor regelt de reclame, stelt de (advies)prijzen vast en ondersteunt de franchisenemers in de regio. De franchisenemer heeft echter wel zijn eigen winkel: Hij bepaalt binnen de kaders wat hij in zijn winkel doet en is verantwoordelijk voor zijn eigen klanten en dus zijn eigen omzet. In het geval van Yu is de franchisenemer een Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP'er)

Waarom Yu ?

Klanten worden steeds mondiger en stellen andere eisen aan de zorgverlening. Het is voor bestaande zorgorganisaties niet altijd mogelijk om aan al deze wensen tegemoet te komen. CAO's, de arbeidstijdenwet, de planning en roostering kunnen in sommige gevallen belemmerend werken.

Bij Yu speelt dit niet: de Yu medewerker is de zorgorganisatie van de klant.

De planning, de coördinatie, de uitvoering; alles gebeurt bij de klant thuis: YU onderhoudt een één op één relatie met de klant, waardoor zijn wensen centraal staan in alles wat Yu doet.

 

Een Pilot

Yu volgt de Europese Erecode inzake Franchising (download hier [89 KB] ). Deze stelt ondermeer dat een organisatie eerst moet kunnen aantonen dat zij voldoende omzet maakt, alvorens de formule breed in de markt te zetten. Yu wil graag aan die voorwaarde voldoen. Daarom start zij een pilot van een jaar. Een pilot met extra (aantrekkelijke) garanties voor de Franchisenemer:

Voor medewerkers van Palet of de Kwadrant groep De verzorgende of verpleegkundige die als Franchisenemer begint, kan een jaar onbetaald verlof krijgen van de Palet of Kwadrantgroep. Dit betekent dat zij kan terugkeren naar haar baan als Yu haar niet bevalt.

Voor alle deelnemers aan de Pilot De startende Franchisenemer hoeft in het eerste jaar geen toetredingsfee te betalen.
  In het eerste jaar krijgt de Franchisnemer de mogelijkheid om een 0 uren contract af te sluiten met Palet of de Kwadrantgroep. Zo kan zij eenvoudig zelf bepalen of en in welke mate zij haar omzet wil vergroten.

  Stopt men direct na of binnen het Pilotjaar, dan is er geen sprake van een "concurrentiebeding".Zoeken naar

Algemeen